Главная > Редкие специальные молитвы > Молитвы при оклеветании

Молитвы при оклеветании

Святителю Василию Рязанскому и Муромскому

По навету врага рода человеческого святитель Василий был заподозрен в нецеломудрии и оклеветан. Некоторые жители города Мурома были готовы предать его на казнь, но явным чудом Господь явил невинность доброго пастыря.

Тропарь, глас 4

Первее в Муроме святительством почтен был еси, из негоже неправедно изгоняем, на мантию, яко на легкий корабль, возшел еси, на нейже паче естества, яко безплотен, по водам шествие творя, промышлением Вышняго и заступлением Богоматери управляем, богоспасаемаго града Рязани достигл еси и в нем, архиереиства престол восприим, богоданную паству рязанскую добре упасл еси, святителю отче наш Василие, моли Христа Бога спастися душам нашим.

Далее читать молитву всем святым и бесплотным небесным силам и молитву тропарь и кондак святителю:

Молитва всем святым и бесплотным небесным силам

Боже святый и во святых почиваяй, трисвятым гласом на небеси от Ангел воспеваемый, на земли от человек во святых Своих хвалимый: давый Святым Твоим Духом комуждо благодать по мере дарования Христова, и тою поставивый Церкви Твоей святей овы Апостолы, овы пророки, овы же благовестники, овы пастыри и учители, их же словом проповеди. Тебе Самому действующему вся во всех; мнози совершишася святии в коемждо роде и роде, различными добродетельми благоугодившии Тебе, и к Теб нам образ добрых подвигов свои оставивше, в радости прешедший, го тови, в нем же сами искушени быша, и нам напаствуемым помогати. Си святых всех воспоминая и их богоугодное похваляя житие, Тебе Самаго, в них действовавшаго, восхваляю, и онех благотворения Твоя дарования быти веруя, прилежно молю Тя, Святе святых, даждь ми грешному последовати их учению, паче те Твоею вседействующею благодатию, небесныя с ними сподобитися славы, хваляще пресвятое имя Твое, Отца и Сына и Святаго духа во веки. Аминь.

Молитва святителю

О пречестная и священная главо и благодати Святаго Духа исполненная, Спасово со Отцем обиталище, великий архиерее, теплый наш заступниче, святителю   (имярек),  предстоя у  Престола всех Царя и наслаждаяся света единосущныя Троицы и херувимски со; шгелы возглашая песнь трисвятую, великое же и неизследованное дерзновение имея ко всемилостивому Владыце, моли спастися паствы Христовы люд ем, благостояние святых церквей утверди: архиереи благолепием святительства украси монашествующыя к подвигом добраго течения укрепи, царствующий град и вся грады и страны добре сохрани, и веру святую непорочну соблюсти умоли, мир весь предстательством твоим умири, от глада и пагубы избави ны, и от нападения иноплеменных сохрани, старыя утеши, юныя настави, безумныя умудри, вдовицы помилуй, сироты заступи, младенцы возрасти, пленных возврати, немощствующыя и молящияся тебе от всех напастей и бед ходатайством твоим свободи: моли о нас Всещедраго и Человеколюбиваго Христа Бога нашего, да и в день Страшнаго Пришествия Его от шуияго стояния избавит нас, и радости святых причастники сотворит со всеми святыми во веки веков. Аминь.

Тропарь святителю, глас 4

Правило веры и образ кротости воздержания учителя яви тя стаду твоему яже вещей истина; сего ради стяжал еси смирением высокая, нищетою богатая, отче священноначальниче (имярек), моли Христа Бога спастися душам нашим.

Кондак святителю, глас 2

Божественный гром, труба духов ная, веры насадителю и отсекател ересей, Троицы угодниче, великий свя тителю (имярек), со Ангелы предсто присно, моли непрестанно о всех нас.

Величание святителю

Величаем тя, святителю отче (имя рек), и чтим святую память твою: ты бо молиши за нас Христа Бога нашего.

Преподобной Евдокии (в иночестве Ефросиний), княгине Московской

(Этой святой молятся о прозрении очей и от паралича)

О преподобная княгине Ефросиние, добрая в женах подвижнице, прехвальная угоднице Христова!
Приими моление нас недостойных, с верою и любовию к раце мощей твоих припадающих, и твоим теплым к Богу ходатайством испроси граду твоему и людям от бед и напастей сохранение, обители тобою созданней утверждение и благоспеяние: подвизающимся же в обители твоей споспешествуй, яко во благодушии и терпении понести и ко исправлению жития
своего добре подвизатися: в мире благочестно живущим испроси у Господа в вере твердость, во благочестии преуспеяние, и всем, с верою прибегающим к тебе и твоея просящим помощи и заступления, подавай всегда недугов исцеление, в скорбех утешение и во всем житии благопоспешение: наипаче же умоли Господа в мире и покаянии земное житие прейти нам, от мытарств же горьких и мук вечных избавитися и Царство Небесное твоим ходатайством получити, идеже ты со всеми святыми Господу предстоиши, да славим Отца и Сына и Святаго духа ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Тропарь, глас 8

По земнем вдовстве Небесному Жениху себе уневестивши и в княжестем чертозе подвижнически поживши, послежде и чертог, и чад твоих Бога ради оставила еси, преподобная Ефросиние, и вшедши во обитель, тобою созданную, и во иночестем образе многи подвиги показала еси, и святое твое житие по благодати Божией блаженною кончиною увенчала еси. И ныне предстоящи Христу Богу, моли спастися душам нашим.

Редкие специальные молитвы

  1. Комментариев пока нет.
  1. Трекбеков пока нет.
Вы должны войти, чтобы оставлять комментарии.